Rólunk

Bemutatkozás:

Először is üdvözlünk itt a bemutatkozó oldalunkon és köszönjük, hogy érdeklődsz az alapítványunk iránt.

Alapítványunkat 2013-ban hoztuk létre, egy olyan cél kitűzésével, hogy a mindenkori fiatal generációnak megpróbáljunk olyan lehetőségeket biztosítani, hogy a gyermekkorukban az meghatározó szerepet töltsön be, legyen szó tanulásról. vagy éppen szabadidőről.

Ezekkel a következő programokkal igyekeztünk elérni a fent említett célt az utóbbi öt évben:

–         “Mosolyszobák” kialakításával

–          Tanulmányi  utak szervezésével

–          Próbáljuk fejleszteni a kapcsolatot a helyi közösségekkel számos más program keretein belül, mint Mikulás, Húsvét, farsang, illetve bármilyen olyan program, ahol jelen tudunk lenni és azzal a gyerekek érdekeit szolgálhatjuk.

 

“Mosolyszoba”: Eddig három ún. “Mosolyszobát” adtunk át különböző településeken, Békés és Csongrád megyékben, ami a gyerekek szabadidejének igyekszik egy olyan perspektívát nyújtani, ahol különböző játékok kipróbálása mellett tudnak egy közösséget építeni, barátságokat kialakítani. Egy-egy ilyen szobában megtalálhatóak a modernebb kor számítógépes játékai, társasjátékok, ügyességi- és készségfejlesztő játékok, valamint a lehetőségeinkhez mérten a legszélesebb skálán elhelyezkedő játékok, gondolunk itt a babákra és az autókra, hogy minden gyerek megtalálja a magának megfelelőt. Ilyen közösségi terek kialakítása és a meglévők fejlesztése továbbra is a célunk.

1413DCIM118GOPRO

Tanulmányi utak: Eddig két alkalommal volt lehetőségünk egy teljes osztályt eljuttatni a budapesti Csodák Palotája kiállításra, ahol testközelből tapasztalhatták meg a fizika törvényeit a lehető legérthetőbb, játékos módon. A jövőbeni terveink között szerepel további tanulmányi utak szervezése, illetve bármilyen program, ami egy picit érdekesebb módon köti le a figyelmet és adja át a tudást a következő generációnak. Ezen programokban szinte minden esetben igyekszünk együttműködni a pedagógusokkal és az instrukciójukat követve megtervezni azokat.

491

Mikulás, Húsvét, Gyereknap, farsang: Szintén a lehetőségeinkhez mérten próbálunk minél több ilyen és hasonló programokat is szervezni és színesíteni ezáltal is a szabadidőt, vagy éppen a hagyományok őrzésében vállalunk szerepet egy tojásfestés alkalmával a húsvét közeledtével, de voltunk már palacsintasütésen, farsangon, több osztályt is megtanítottunk úszni és még gyermekorvosi rendelőkben is helyeztünk el televíziókészülékeket, ahol a várakozás alatt mesefilmek mennek. Szóval igyekszünk tényleg a lehető legszínesebb skálán jelen lenni és minden egyes akciónkkal és programunkkal a kitűzött célunkat elérni, ahogyan azt a mottónk is mondja: “A gyerekek legyenek gyerekek, minden más a mi dolgunk.”

 

Hallasd a hangod!
Nagyon szívesen hallanánk felőled, hogy neked milyen ötleteid vannak a Mosolyok gyártására és nagyon szívesen támogatnánk azokat, ha az teljes mértékben megegyezik az alapítványunk nézeteivel. Ne várj semmire, lépj velünk kapcsolatba most!

bubi

Az Aprócska Mosolyokért Alapítvány számít minden olyan támogatásra, erőforrásra, ami biztosítja a további lehetőségeket a fent említett programok lebonyolítására, illetve az új lehetőségek felkutatását. Számos terveink megvalósítása csak segítséggel lehetséges és a támogatásokon keresztül egy olyan inspiráló közeget tudunk majd megteremteni, ami alkalmas lesz arra, hogy gyermekkorokat javítson a környezetünkben generációkon átívelve, ezáltal hozzájáruljon egy szebb jövőhöz.

 

Működésünkkel kapcsolatban:

Mint minden alapítvány működéséhez, az Aprócska Mosolyokért Alapítvány működéséhez is pénzre van szükség, viszont az elmúlt években minden esetben az alapítvány munkatársai fizették az éves működési díjakat, mint könyvelés, vagy egyéb járulékos költségek, így a támogatási összegek 100%-ban a programok megvalósulására fordultak.

Ugyanitt szükségesnek érezzük megjegyezni, hogy az alapítványunk összes dolgozója ingyen végzi a tevékenységét, azért semmilyen anyagi ellenszolgáltatást az alapítvány nem nyújt. A mi fizetségünk azok a mosolyok, amiket nekünk sikerült a kicsi arcokra csalni.

Ezek mellett pedig úgy hisszük, hogy a támogatási összegekkel el kell számolnunk az utolsó forintig, ezt pedig egy évenkénti jelentés keretein belül valósítjuk meg. Az aktuális éves pénzügyi jelentést minden évben megtalálhatod a honlapunkon.

 

Milyen lehetőségeid vannak az Aprócska Mosolyokért Alapítvány támogatására?

– Elsősorban kövesd az alapítvány programjait a weboldalunkon, facebook oldalunkon, vagy küldj egy e-mailt ([email protected]) és az aktualitásokról mindig küldeni fogunk neked egy emailt, hogy éppen milyen programon törjük a fejünket, így mindig naprakész lehetsz a fejleményekkel kapcsolatban és magad döntheted el, hogy melyik az a program, amit támogatnál szívesen.

(Természetesen a jogszabályoknak eleget téve soha semmilyen körülmények között nem adjuk ki harmadik fél számára a személyes adatokat.)

– Segíts az alapítványnak, hogy a te lakhelyeden is ismert legyen, esetleg lépj velünk kapcsolatba, hogy a következő programot nálatok szervezzük, vagy csak segíts abban, hogy egy érmegyűjtő kihelyezését és annak ürítését vállalod. Még az is lehet, hogy a következő Mosolyszobát a te településeden rendezzük be.

 

Banki átutalás:

Alapítványunkhoz eljuttatott támogatások banki átutalás útján minden esetben a legbiztosabb módja, hogy a támogatás összege követhető legyen és azzal az éves anyagi beszámolónkban teljes mértékben elszámoljunk.

Számlaszámunk: (OTP) 11733041-20043946

Külföldről: IBAN: HU08117330412004394600000000 , SWIFT: OTPVHUHB

Bank címe: 1051 Budapest, Nádor utca 16.

Adószámunk: 18523812-1-04

 

Érmegyűjtők:

érmegyűjtő
Magyarországon már több településen, illetve Európa több országában is megtalálható az Aprócska Mosolyokért Alapítvány érmegyűjtői. Az ezekből befolyó támogatásokat is 100%-ban a gyerekekre fordítjuk. Ezt úgy próbáljuk elérni, hogy az érmegyűjtők ürítéséből befolyt összeget banki befizetési bizonylattal igazoljuk le annak az üzletnek, ahol az adott érmegyűjtő ki van helyezve, ezáltal is igyekszünk bizalmat építeni alapítványunk iránt és reméljük, hogy egyre többen építik majd velünk a jövőt akár egy 5 forintos érme hozzájárulásával az alapítvány életéhez.

vigyor

Most pedig tegyél egy nagy mosolyt az arcodra. Másnak is jut belőle hidd el.

Seregley Ákos
Alapító, Igazgató